”Mitä minä voin tehdä? ” – Anonyymi

 

Halusimme luoda väylän suomalaisen ruoan tuottajien ja kuluttajien välille. Jotta todellisuus ei unohdu ja jotta me kuluttajat olisimme tukena näille, jotka tekevät korvaamatonta ja arvokasta työtä hyväksemme, tuottamalla meille ruokaa niin kauppoihin, ravintoiloihin, kouluruokaloihin ja sekä muihin yhteiskunnan tiloihin.
Meidän ruokapöytiimme.

Vihannekset pöydällä

Suomessa on jo pitkään ollut keskusteluissa suomalaisen maatalouden ahdinko. Uskon kuitenkin, että vasta nämä globaalit kriisit ovat saaneet meidät suomalaiset todella pohtimaan mitä meidän kotimaiselle ruoantuotannolle tulevaisuudessa käy, jos kotimaiset ruoan alkutuottajat vähenevät entisestään.

Suomalaisen ruoan alkutuottajat ovat ylityöllistettyjä ja he tuottavat meille puhdasta ruokaa alihintaan. Näin ollen osa tuottajista ei kykene palkkaamaan työvoimaa avuksi tai saatikaan nostamaan edes minimipalkkaa itselleen. Heillä ei ole vapaa-aikaa töistään niinkuin minulla ja monella muulla. Silti he yrittävät kaikkensa, että meillä kaikilla on ruokaa pöydässä, säistä riippumatta ja kulujen kasvaessa koko ajan. Osa näistä tilallisista on uupunut.

Uskon vahvasti ja toivon, että moni muukin on huolissaan suomalaisen ruoan tuottamisesta. Itse haluan tukea sitä niin paljon, kun vain pystyn. Sillä kerran menetettyä on vaikea saada takaisin.

Suomiruokaa ry:n avulla pystymme auttamaan suomalaisen ruoantuottajia suoraan sekä olemaan tukena heille. Heille, jotka kamppailevat meidän hyvinvointimme puolesta.
Minä haluan tehdä oman osani heidän hyvinvoinnin parantamiseksi sekä kotimaisen, puhtaan ruoan tuottamisen turvaamiseksi.

Koska haluan kotimaista ruokaa jatkossakin.

 Kunnioittaen

Johanna Kaksonen
Puheenjohtaja